class="main-page entry">
Ремонт Рено Мастер, Трафик, Renault, разборка, робот, сто
ru uk en


<<< ПОДПИШИСЬ НА НОВОСТИ >>>

08:38
Дизельный двигатель Рено Мастер 2,3дци 2,5 дци

Ремонт двигуна Рено Майстер 2,3 дц. Ремонт головки блоку Рено Трафік 1,6 дци

Дизельний двигун (у просторіччі - дизель) -  поршневий двигун внутрішнього згоряння , що працює за принципом самозаймання розпиляного палива від впливу розігрітого при стисканні повітря [1] .

Спектр палива для дизельних двигунів дуже широкий, сюди включаються всі фракції нафтогонки від гасу до мазуту та ряд продуктів природного походження —  ріпакова олія , фритюрний жир,  пальмова олія  та багато інших. Дизельний двигун може з певним успіхом працювати і на сирій нафті.

У 1824 році  Саді Карно  формулює ідею  циклу Карно , стверджуючи, що в максимально економічній  тепловій машині  нагрівати робоче тіло до температури горіння палива необхідно зміною об'єму, тобто швидким стисненням. У  1890р.  Рудольф Дизель  запропонував свій спосіб практичної реалізації цього принципу. Він отримав патент на свій двигун  23 лютого  1892 [2]  (у США в 1895 [3] ), в 1893 випустив брошуру. Ще кілька варіантів конструкції були запатентовані ним пізніше [4] .Після кількох невдач перший практично застосовний зразок, названий Дизель-мотором, був побудований Дизелем на початок  1897 року, і  28 січня  того ж року він був успішно випробуваний. Дизель активно зайнявся продажем ліцензій на новий двигун. Незважаючи на високий ККД та зручність експлуатації порівняно з паровою машиною практичне застосування такого двигуна було обмеженим: він поступався паровим машинам того часу за розмірами та вагою.

Перші двигуни Дизеля працювали на рослинних оліях чи легких нафтопродуктах. Цікаво, що спочатку як ідеальне паливо він пропонував кам'яновугільний пил. Експерименти ж показали неможливість використання вугільного пилу як палива — насамперед через високі абразивні властивості як самої пилки, так і золі, що виходить при згорянні; також виникали великі проблеми з подачею пилу до циліндрів.

Інженер  Екройд Стюарт  (англ.) російська.  раніше висловлював схожі ідеї і у 1886 р. побудував діючий двигун (див.  напівдизель ). Він запропонував двигун, у якого повітря втягувалося в циліндр, стискалося, а потім нагнітається (наприкінці такту стиснення) у ємність, у яку впорскувалося паливо. Для запуску двигуна ємність нагрівалася лампою ззовні і після запуску самостійна робота підтримувалася без підведення додаткового тепла. Екройд Стюарт не розглядав переваги роботи від високого ступеня стиснення, він просто експериментував із можливостями виключення із двигуна свічок запалювання, тобто він не звернув уваги на найбільше перевагу — паливну ефективність.

Незалежно від Дизеля у 1898 році на  Путилівському заводі  у  Петербурзі  інженером  Густавом Трінклером  був побудований перший у світі "безкомпресорний нафтовий двигун високого тиску", тобто дизельний двигун у його сучасному вигляді з форкамерою , який назвали "Трінклер-мотором". При зіставленні двигунів будівлі «Дизель-мотора» та «Трінклер-мотора» російська конструкція, що з'явилася на півтора роки пізніше німецькою та випробувана на рік пізніше, виявилася набагато більш досконалою та перспективною. Використання  гідравлічної  системи для нагнітання та упорскування палива  дозволило відмовитися від окремого  повітряного компресора і уможливило збільшення швидкості обертання. "Трінклер-мотори" не мали повітряного компресора, а підведення тепла в них було більш поступовим та розтягнутим за годиною порівняно з двигуном Дизеля. Російська конструкція виявилася простішою, надійнішою і перспективнішою за німецьку [5] . Однак під тиском Нобелів та інших власників ліцензій Дизеля роботи над двигуном у 1902 році було припинено.

 

У  20-ті роки  XX століття  німецький інженер  Роберт Бош  удосконалив вбудований  паливний насос високого тиску , пристрій, який широко застосовується і в наш час. Він створив вдалу модифікацію безкомпресорної форсунки. Затребуваний в такому вигляді високооборотний дизельний двигун став користуватися все більшою популярністю як силовий агрегат для допоміжного та  громадського транспорту , проте доводи на користь карбюраторних двигунів (традиційний принцип роботи, легкість і невелика ціна виробництва) дозволяли їм користуватися великим попитом для встановлення на пасажирських. автомобілях: з  50-х  -  60-х років XX століття дизельний двигун встановлюється у великих кількостях на  вантажні автомобілі  та  автофургони , а в 70-ті роки після різкого зростання цін на паливо на нього звертають серйозну увагу світові виробники недорогих дрібних пасажирських автомобілів.

У подальші роки відбувається зростання популярності дизельних двигунів для легкових та вантажних автомобілів, не тільки через їх економічність та довговічність, але також через меншу токсичність викидів в  атмосферу . Всі провідні європейські автовиробники в даний час мають моделі з дизельним двигуном.

Дизельні двигуни застосовуються також на  залізниціЛокомотиви , що використовують дизельний двигун –  тепловози  – є основним видом локомотивів на неелектрифікованих ділянках, доповнюючи  електровози  за рахунок автономності. Тепловози перевозять до 40% вантажів та пасажирів у  Росії , вони виконують 98% маневрової роботи . Існують також одиночні  автомотриси , дрезини та мотовози, які поширюються на електрифікованих та неелектрифікованих ділянках для обслуговування та ремонту колії та об'єктів інфраструктури. Іноді автомотриси та невеликі  дизель-поїзди  називають рейковими автобусами .

Сучасні дизельні двигуни зазвичай мають  коефіцієнт корисної дії  до 40-45%, деякі малооборотні великі двигуни - понад 50% (наприклад, MAN B&W S80ME-C7 витрачає лише 155 гр на кВт·год, досягаючи ефективності 54,4%) [7] . Дизельний двигун через особливості робочого процесу не висуває жорстких вимог до випаровування палива, що дозволяє використовувати в ньому низькосортні важкі олії. А чим важче паливо і чим вищий вміст атомів вуглецю в його молекулах, тим вища його теплотворна здатність (калорійність), тим вища ефективність двигуна.

Дизельний двигун не може розвивати високі обороти - паливо не встигає догоріти в циліндрах, для займання потрібна година ініціації. Висока механічна напруженість змушує використовувати більш масивні та дорожчі деталі, що ускладнює двигун. Це знижує питому потужність двигуна, що спричинило малого поширення дизельних двигунів в авіації (тільки деякі бомбардувальники  Junkers , а також радянський важкий бомбардувальник  Пе-8  та  Ер-2 , що оснащувалися авіаційними двигунами  АЧ-30  та  АЧ-40  конструкції  А. Д. Чаромського. .  та Т. М. Мелькумова). На максимальних експлуатаційних режимах паливо не догоряє, призводячи до вікіду  хмар.

Згоряння палива, що впорскується в циліндр, відбувається в міру впорскування. Тому дизельний двигун видає високий  момент  , що крутити, при низьких оборотах, що робить  автомобіль  більш «чуйним» у русі, ніж такий же автомобіль із бензиновим двигуном. З цієї причини і через більш високу економічність в даний час більшість вантажних автомобілів обладнуються дизельними двигунами [8] . Наприклад, у Росії в 2007 році майже всі вантажівки та автобуси були оснащені дизельними двигунами (залишковий перехід цього сегменту автотранспорту з бензинових двигунів на дизельні планувалося завершити до 2009 року) [9] . Це є перевагою також і в двигунах  морських суден, оскільки високий крутний момент при низьких оборотах робить більш легким ефективне використання  потужності двигуна , а вищий теоретичний КПД (див.  Цикл Карно ) дає більш високу ефективність палива.

 

 

СТО Рено Бус Сервіс, вул. Янтарна 7/5, Київ Ми пропонуємо наступні поширені послуги: комп'ютерна діагностика Renault Master і Renault Trafic ремонт двигуна Рено Майстер (ремонт поршневий, заміна ремня ГРМ, ремонт турбіні, стартера, радіатора та інших елементів ДВЗ) ремонт гальм Рено Трафік, заміна колодок, дисків та супортів ремонт коробок передач Рено Трафік (КПП та РКПВ), заміна зчеплення в зборі, диска чи кошика зчеплення
ремонт ходової Рено Майстер, заміна стійок стабільзатора, амортизаторів, сайлентблоків ремонт рульового керування Renault Trafic, заміна рульових тяг Renault Master заміна витратних (заміна масла, заміна фільтра повітряного, масляного, паливних фільтрівного, фільтра салону) заміна свічок підігріву двигуна регулювання уприскування, демонтаж та ремонт дизельних форсунок програмування ЕБУ ремонт електріктро обладнання Рено Трафік видалення фільтр сажі, ремонт роботізірованих коробок передач Рено Трафік і Рено Майстер

#ремонтреномастер #кппренотрафік #роботрено #ізітроніктрафік # кппмастер #r

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Ремонт микроавтобусов Renault | Просмотров: 1503 | Добавил: melnikoff | Теги: дизельный двигатель | Рейтинг: 5.0/2

Всего комментариев: 0
avatar