class="main-page entry">
Ремонт Рено Мастер, Трафик, Renault, разборка, робот, сто
ru uk en


<<< ПОДПИШИСЬ НА НОВОСТИ >>>

08:34
Топливный насос высокого давления

Паливний насос високого тиску (ТНВД) дизельного двигуна є одним із найбільш складних вузлів системи паливоподачі  дизельних двигунів .

Опалювальні насоси призначені для подачі в циліндри дизеля під певним тиском і в певний момент точно відміряних порцій палива, що відповідають даному навантаженню. За способом упорскування розрізняють паливні насоси безпосередньої дії та з акумуляторним упорскуванням.

У паливному насосі безпосередньої дії здійснюється механічний привід плунжера, а процеси нагнітання та упорскування протікають одночасно. Кожен циліндр секція паливного насоса подає необхідну порцію палива. Необхідний тиск розпилення створюється рухом насоса плунжера.

У паливного  насоса  з акумуляторним уприскуванням привід робочого плунжера здійснюється за рахунок сил тиску стиснутих газів у циліндрі двигуна або за допомогою спеціальних пружин. На потужних дизелях тихохідних застосовують акумуляторні паливні  насоси  з  гідравлічними акумуляторами .

У системах з  гідравлічними акумуляторами  процеси нагнітання та упорскування протікають окремо. Попередньо паливо під високим тиском нагнітається насосом в акумулятор, з якого надходить до форсунок. Ця система забезпечує якісне розпилювання та сумішоутворення в широкому діапазоні навантажень дизеля, але через складність конструкцій такий насос широкого поширення не отримав. Сучасні дизелі використовують технологію з керуванням електромагнітними клапанами форсунок від мікропроцесорного пристрою (таке поєднання називається "common rail").

Паливні  насоси  високого тиску можуть бути рядними, V-подібними (многосекційними) та розподільними. У рядних ТНВД насосні секції розташовуються одна за одною, і кожна подає паливо певний циліндр двигуна. У розподільчих ТНВД, які бувають одноплунжерними та двоплунжерними, одна насосна секція подає паливо в кілька циліндрів двигуна.

Подачу палива з  бака  в ТНВД забезпечує паливопідкачувальний насос (5), а редукційний клапан (1) підтримує стабільний тиск на вході в насосну секцію ТНВД, яка розташована в корпусі (4).

Плунжерна пара насосної секції являє собою  золотниковий  пристрій, що регулює кількість палива, що впорскується, і розподіляє його по циліндрах дизеля відповідно до  порядку їх роботи . Всережимний регулятор (2) забезпечує стійку роботу дизеля в будь-якому режимі, що задається водієм за допомогою педалі  акселератора , і обмежує максимальні обороти  колінчастого валу , а регулятор випередження впорскування палива (6) змінює момент подачі палива в циліндри в залежності від частоти обертання колінвала.

Влаштування розподільчого ТНВД:

  1. редукційний клапан ;
  2. всережимний регулятор ;
  3. дренажний  штуцер ;
  4. корпус насосної секції високого тиску в зборі з  плунжерною парою  та нагнітальними клапанами;
  5. паливопідкачуючий насос ;
  6. лючок регулятора випередження упорскування;
  7. корпус ТНВД;
  8. електромагнітний клапан вимикання подачі палива;
  9. кулачково-роликовий пристрій приводу плунжера

Паливопідкачуючий насос подає в ТНВД паливо набагато більшому обсязі, ніж потрібно для роботи дизеля. Надлишки повертаються у бак через дренажний штуцер (3). Що стосується електромагнітного клапана (8), він призначений для зупинки дизеля. При повороті ключа в замку запалення в положення «вимкнено» електромагнітний клапан перекриває подачу палива до плунжерної пари, а отже, і в циліндри дизеля, це й потрібно, щоб заглушити силовий агрег. 

Для повноцінної роботи автомобілів марки Renault Master, Trafic, Мастер, Трафік необхідно регулярно проводити професійне обслуговування і діагностику, а також якісний ремонт Вашого авто. Ресурси запчастин і вузлів призначені для довгої експлуатації, з урахуванням кліматичних особливостей кожної країни, але потрібно знати, що виробник обіцяє тривалу роботу Вашого авто лише при своєчасному обсуговуванню і сервісній діагностиці.
Наш сервіс «Renault Bus Service » пропонує Вам обслуговування і ремонт Renault Master, Trafic. Наші фахівці завжди готові допомогти Вашому авто. Компанія «Renault Bus Service» має в своєму складі досвідчених майстрів, оригінальні та аналогові запчастини для Renault. Наш автосервіс надає послуги з ремонту коробок передач на рено Мастер та Рено Трафік, ремонт двигунів, діангостику та обслуговування електро обладнання, діагностику та заміну запасних частин підвіски. 

Категория: Ремонт микроавтобусов Renault | Просмотров: 1160 | Добавил: melnikoff | Теги: Топливный насос высокого давления | Рейтинг: 5.0/2

Всего комментариев: 0
avatar