class="main-page entry">
Ремонт Рено Мастер, Трафик, Renault, разборка, робот, сто
ru uk en


<<< ПОДПИШИСЬ НА НОВОСТИ >>>

13:51
Рено Трафик? Рено Мастер и тормозная жидкость, как часто и зачем менять.

Як часто потрібно міняти гальмівну рідину на Рено Трафік 1,6, Опель Мовано, Рено Майстер 2,3 і як це робити.

Гальмівна рідина відноситься до найважливіших робочих рідин, що застосовуються в автомобілі. Ефективність та надійність роботи гальм безпосередньо залежить від її якості.

У сервісній книжці будь-якого автомобіля є запис, що регламентує період заміни гальмівної рідини. Зазвичай це раз на два роки. Цю цифру виробники беруть не зі стелі – це результат багаторічних випробувань, експериментів та розрахунків.

Тим часом багато водіїв не звертають уваги на такі рекомендації. Хтось намагається на цьому заощадити, пам'ятаючи старі «жигулівсько-москвичівські» часи, коли рідина була в дефіциті і про таку марнотратну її витрату ніхто і не думав, а хтось і взагалі махнув на неї рукою – не підтікає, гальмує і добре . А може, і не потрібно цю рідину міняти? Може, це просто прийом сервісменів, щоб отримувати з автовласників додаткові гроші? Чи таки існують якісь підводні камені, і зневажливе ставлення до гальмівної рідини може призвести до біди?
Навіщо її міняти?

Гальмівна рідина працює у дуже важких умовах. У міському циклі вона нагрівається до +150°С, а при їзді гірською дорогою, поїздках з причепом, а також при спортивній їзді вона може нагрітися до +180°С.

Зрозуміло, сучасні гальмівні рідини витримують такого роду навантаження: їхньої температури кипіння становлять від +200…+260°С залежно від марки. Але гальмівна рідина є гігроскопічною, тобто поглинає вологу. Відповідно, зі збільшенням частки вологи в гальмівній рідині температура кипіння знижується. Якщо за рік гальмівна рідина вбере 2-3% води, температура її кипіння знизиться на 30-50°С, тобто закипання настане вже при 145-160°С.

При закипанні в гальмівній рідині утворюються бульбашки повітря, і при натисканні на педаль гальма частина рідини переливається в резервний бачок, а решта, що залишилася, не може створити достатнього тиску, в результаті гальмівна педаль «провалюється».

Крім того, будь-яка гальмівна рідина складається з різних присадок, які з часом починають розкладатися, рідина починає втрачати й інші свої властивості. Наприклад, використання старої рідини може призвести до набухання гальмівних манжет і подальшої течії.
Як часто?

Заводи-виробники рекомендують змінювати гальмівну рідину кожні 30-40 тисяч кілометрів пробігу або раз на два роки. Наявність електронних систем типу АБС на періодичність заміни не впливає. На спортивних автомобілях марок "Мазератті", "Ламборджіні", "Фераррі" регламент заміни гальмівної рідини ще суворіший. Заводи-виробники цих марок рекомендують міняти рідину дещо частіше, ніж у звичайних дорожніх машин після 10-15 тисяч кілометрів пробігу.

Гальмівну рідину можна доливати і навіть змішувати, але при цьому потрібно бути обережними.

Гальмівну рідину можна доливати і навіть змішувати, але при цьому потрібно бути обережними. Фахівці техцентрів рекомендують доливати лише ту рідину, яка спочатку залита в автомобіль. Справа в тому, що у різних фірм-виробників гальмівної рідини пакети присадок відрізняються своїми хімічними властивостями і можуть бути несумісні. При їх неписьменному змішуванні може утворитися осад, який накопичиться не тільки в бачку гальмівному, але і у всій системі.

При купівлі старого автомобіля гальмівну рідину краще відразу замінити. Можливо, попередній водій про заміну рідини не дуже турбувався, а їздив на так званому «доливі», коли у гальмівному бачку чиста, після доливання, рідина, а в іншій системі немає. Крім того, згодом не потрібно буде ламати голову, яку рідину при необхідності долити.

Колір гальмівної рідини може бути добрим індикатором її стану.

Трапляються випадки, коли необхідно замінити гальмівну рідину раніше заявленого періоду, наприклад, якщо вона починає змінювати свій колір. Зазвичай, на більшості сучасних автомобілів гальмівна рідина має світло-жовтий колір, хоча на деяких моделях автомобілів використовується спеціальна мінеральна олія червоного кольору. Колір рідини може бути добрим індикатором її стану. Якщо рідина такого ж кольору, як нова, то з нею все гаразд і хвилюватися нема про що. Але якщо вона почала каламутніти або в ній з'явився осад, це сигнал, що з нею не все гаразд і настав час вирушати на автосервіс. Швидше за все, відбулося розбалансування пакета присадок. Подальша експлуатація автомобіля на такій рідині призведе до виходу з ладу дзеркала поршнів гальмівних циліндрів та набухання манжет.

 

 

Також пропонуємо 

СТО Рено Бус Сервіс Київ, вул. Янтарна 7/5, м. Київ.

Ремонт робота Рено Майстер

Ремонт ізітроніка Рено Трафік 

Комп'ютерна діагностика Renault Master і Renault Trafic ремонт двигуна Рено Майстер (ремонт поршневий, заміна ремня ГРМ, ремонт турбіні, стартера, радіатора та інших елементів ДВС) ремонт гальм Рено Трафік, заміна колодок, дисків та супортів ремонт коробок передач Рено Трафік (КПП і РКПВ), заміна зчеплення в зборі, диска або корзини зчеплення ремонт ходової Рено Майстер, заміна стійок стабільзатора, амортизаторів, сайлентблоків ремонт рульового керування Renault Trafic, заміна рульових тяг Renault Master заміна витратних (заміна масла повітряного, масляного, паливних фільтрівного, фільтра салону) заміна свічок підігріву двигуна на Рено Майстер ремонт форсунок Рено Трафік на всіх двигунах, регулювання уприскування,демонтаж та ремонт дизельних форсунок програмування ЕБУ ремонт електріктро обладнання Рено Трафік видалення фільтр сажі, ремонт роботизірованих коробок передач Рено Трафік і Рено Майстер #ремонтреномастер #кппренотрафік #роботрено #ізітроніктрафік # кппмастер #rbs #renaultmaster

Крім візуального контролю для перевірки стану гальмівної рідини, є спеціальні тестери, що випускаються різними фірмами. Вони є невеликими розмірами коробочку зі спеціальним зондом, який потрібно занурити в гальмівну рідину. Зонд, нагріваючись, визначає температуру рідини, інформація виводиться на спеціальний дисплей у вигляді написів терміново замінити, бажано замінити або все гаразд. Процес діагностики триває менше, ніж хвилина. Похибка вимірювання - 3%, що є непоганою точністю для компактного побутового вимірювального приладу. Продаються такі тестери у магазинах автозапчастин та коштують недорого.
Що робити, якщо в системі повітря

Якщо в гальмівній системі з'являється повітря, її необхідно прокачати, тобто через спеціальні штуцери, що знаходяться в гальмівних циліндрах, видалити повітря з рідини. На автомобілях, що не мають АБС, цю процедуру, як і заміну рідини, можна зробити своїми руками, маючи лише одного помічника. Автомобіль для цього повинен стояти на рівній площадці або на оглядовій ямі (в ідеалі висіти на витягу зі знятими колесами). Помічник, сидячи за кермом і натискаючи на педаль гальма, створює в системі тиск, а друга людина по черзі поконтурно відкриває штуцера і спускає рідину з повітрям, чекаючи на момент, коли піде чиста рідина. Починають цю процедуру з найдальшого колеса від головного гальмівного циліндра.

Забуваючи про періодичність заміни гальмівної рідини, безтурботний автовласник сам того не знаючи, своїми руками створює собі проблеми, і в будь-який момент автомобіль може залишитися без гальм. Призначення гальмівної рідини – передача зусилля педалі до колісних гальмівних циліндрів. Це завдання дуже відповідальна, оскільки у гальм за жодних обставин немає права на відмову. Тому за гальмівною рідиною потрібний постійний контроль. І якщо неякісна олія може призвести до зменшення ресурсу або виходу з ладу двигуна або коробки передач, низька якість гальмівної рідини загрожує аварією.

 

Також до Вашої уваги 

Ремонт кпп на Рено Трафік, Київ
Рено Бус Сервіс Renault Bus Service пропонує Вам якісний ремонт роботизованих (роботів) коробок передач, ізітронік та механічної коробки передач, кпп, коробки передач на Опель Віваро і Ніссан Примастар та Рено Трафік, Рено Майстер, Ніссан Примастар у Києві.
Та автозапчастини на Рено Майстер та автозапчастини роботизованої коробки передач на Рено Трафік.

 

                       

Категория: Ремонт микроавтобусов Renault | Просмотров: 13374 | Добавил: renomaster | Рейтинг: 3.4/5

Всего комментариев: 0
avatar