class="main-page entry">
Ремонт Рено Мастер, Трафик, Renault, разборка, робот, сто
ru uk en


<<< ПОДПИШИСЬ НА НОВОСТИ >>>

13:04
Антифриз та автомобілі Рено. За та проти

Який антифриз заливати в авто!

У багатьох автомобілістів історично склалося недбале ставлення до охолоджувальної рідини, викликане недооцінкою чи незнанням її значення. Погані наслідки від застосування неякісної охолоджуючої рідини, як правило, виявляються не відразу, а через рік-два після початку її заміни. Та й не всякий водій зможе зрозуміти, що причиною проблеми, що виникла в автомобілі, є охолоджувальна рідина, антифриз, тосол.

Пояснимо, що буде далі матися на увазі під терміном «неякісна» охладжуюча рідина. По-перше, це всілякі тосолі та антифризи які ніколи не проходили випробувань у виробників автомобілів, що не мають допуску/схвалення на застосування хоча б для одного виду автомобілів. Склад та властивості охолоджувальних рідин залишаються на совісті виробників. На жаль, такими продуктами заставлені поліці наших магазинів, а їх використання пов'язане з ризиком виникнення перелічених нижче проблем.

По-друге, це охолоджуючі рідини, які не призначені для даного типу автомобіля. Наприклад, у керівництві з експлуатації Renault Trafic 2007 сказано, що в нього можна заливати тільки антифриз, відповідний специфікації від G11 і вище. Це означає, що якщо ви заллєте будь-який інший антифриз, то, як мінімум, автомобіль знімуть з гарантії, а, як максимум, з автомобілем виникнуть серйозні проблеми, за які фірма-виробник не несе відповідальності. У цьому сенсі, всі антифризи, що не відповідають специфікації компанії Renault, будуть для даного автомобіля «неякісними».

Перегрів. Охолоджувальна рідина виконує основну функцію в роботі автомобіля - охолодження двигуна, та як мастило внутр. запчастин системи охолодження та додаткову функцію - обігрів салону.

Вона відводить приблизно одну третину тепла, що виділяється в двигуні при згорянні палива.

Оптимальною температурою працюючого двигуна є 85-95°С.

перших порах до збільшення витрат топлива і зменшення потужності двигуна. Якщо двигун у звичайному режимі постійно перегрівається або навіть «кипити», це означає, що в системі охолодження

автомобіля з'явилися серйозні проблеми. Якщо їх вчасно не усунути, то вони почнуть негативно впливати на роботу двигуна, і термін служби двигуна зменшиться у 2-3 рази. Перегрів двигуна в переважній більшості випадків викликаний неякісною охладжувальною рідиною та дефектами системи ох.

Корозія. Найчастішим дефектом, пов'язаним із охолоджувальною рідиною, є корозія металів, з якими ця рідина контактує. Корозійна куля (іржа) на стінках каналів двигуна і радіатора стає ізолятором тепла, оскільки має теплопровідність приблизно у 50 разів меншу, ніж метал. Виникає наступна проблема: двигун гірше віддає тепло, радіатор гірше його приймає, двигун перегрівається, охладжуюча рідина перегрівається, відведення теплової енергії буде відбуватися за підвищених температур. Проблема посилюється тим, що корозійна куля звужує канали радіатора (які і так вузькі) і збільшує гідравлічний опір каналів (гладка поверхня стає шорсткою). Це веде до зменшення швидкості руху охолоджуючої рідини, зниження тепловідведення та додаткового перегріву. Також погана рідина дуже агресивна (погано впливає на алюмінієві запчастини ДВЗ),
Перегрів і нерівномірне теплове розширення циліндрів, викликане корозією, призводить до деформації маслоз'ємних кілець. Моторна олія починає потрапляти у вихлопні гази, а вихлопні гази до олії. Неякісна охладжуюча рідина стає причиною почорніння та прискореного «спрацьовування» моторної олії.

Через продукти корозії (частка іржі), що знаходяться в охолоджуючій рідині може пошкодитись термостат, зруйнуватися крильчатка помпи, протекти підшипник помпи, засмітитися радіатор і навіть канали двигуна.
Тому якщо Ви помітили у розширювальному бачку свого автомобіля «іржаву каламуть», необхідно терміново змінювати антифриз та промивати систему охолодження.

Також до Вашої уваги 

Ремонт кпп на Рено Трафік, Київ
Рено Бус Сервіс Renault Bus Service пропонує Вам якісний ремонт роботизованих (роботів) коробок передач, ізітронік та механічної коробки передач, кпп, коробки передач на Опель Віваро і Ніссан Примастар та Рено Трафік, Рено Майстер, Ніссан Примастар у Києві.
Та автозапчастини на Рено Майстер та автозапчастини роботизованої коробки передач на Рено Трафік.

    $IMAGE1$

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Ремонт микроавтобусов Renault | Просмотров: 2936 | Добавил: renomaster | Рейтинг: 5.0/2

Всего комментариев: 0
avatar